5 Mart 2015 Perşembe

SARELLE'Lİ SUFLE...

Bir arkadaşımızın Çekmeköy'de açtığı atölyesindeydik bugün. Değişik şekilli kurabiyeler ve süslemeler yapıldı. Bir de Sarelle ile Sufle vardı. Paylaşmak istiyorum... Reçete Renkli ve  Tatlı Atölye'den Sevgili Özlem Erim'e ait....

Resimdeki gibi 4 kap için malzemeler gerçekten az ve kolay.

1 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
1/2 aida çay bardağı toz şeker
1/2 bardak süt
1/2 bardak un
1/2 bardak toz kakao
1 yemek kaşığı sarelle
Vanilya
Süslemek için pudra şekeri...

Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Sütü ılıtıp Sarelleyi eritin. Bu iki karışımı birleştirin. Un, kakao, vanilya ekleyin. Yumurta akını kar yapıp karışıma katın. Nazikçe kenarlardan alarak karıştırın. Yumurta akı sönmemeli.
Kapları önce tereyağı sonra kakao ile bulayın.
Karışımı kapların yarısı dolacak şekilde paylaştırın.




170 derecede kontrol ederek 10 dakika kadar pişirin. Burada fırınlar farklılık gösterebilir. Üzerinde kabuk olacak ama çok sertleşmeyecek o yüzden fırının başından ayrılmayın derim.


Biz pudra şekeri ile süsledik , isteyenler biraz çırpılmış krema ile de sunabilirler. 

Sakın acele etmeyin. Yıllar evvel Remix kitapları ilk çıktığında koşa koşa almıştım hala da gözüm gibi bakarım. Orada aklımda kalan ilk cümle: 'Unutmayın sufle misafiri değil misafir sufleyi bekler!!!'
Sonuçta beklenildiğine de değer...

Aşağıdaki kurabiyeler de sable bisküvileri için hazırlandı...Ve çok güzel bir süsleme şeklinde  bizimle buluştu. Sevgili Sukent Uğur'un ellerine sağlık. En sevdiğim renklerden biridir...

Afiyet olsuuuuunnnn.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder