26 Ocak 2014 Pazar

BDEMLER KÖYÜ&SIĞACIK

Havanın yağmurlu puslu olmasına aldırmadan mini bir gezi fırsatı yarattık kendimize. Önce Bademler Köyü...








Otobandan çıkınca co kısa bir mesafe ile ulaşılıyor. Bugün pazarı kurulmuş. Anlatamam o yeşillikleri,değişik otları,sebzeleri...meyveler,turşular,reçeller...hersey el yapımı köylülerin evlerinde , bahçelerinde yetiştirilip el emegiyle tezgahlara geliyor. Mis gibi taptaze ekmekler o soğuk havada buram buram kokuyorlar. İnsanın hemen bir tereyağı sürüp yiyesi geliyor. Hepsi seker gibi insanlar,güleryüzlü,samimi,rahat...sohbet ediyorlar,konuşuyorlar,açıklar,bir seyin tarifini vs sorduğunuzda hemen yardımcı oluyorlar gözlerinin ici gülüyor.

Ekmekleri çok başarılı uzun süre tazeliğini koruyor. Ayrıca içlerinde yumurta ile pişirilen özel ekmekleri var adı:GODALAK. Çok ilginç ve lezzetli...





 Hemen yarım saat alışveriş yaptık sonra kahve molası. Bize ödün ateşinde ağır ağır pişen mis gibi kahve ve kaburbasti ikram ettiler.


 Çok lezzetliydi. Sonra 15 dakikalık yolculukla Siğacik bizi karşıladı. Hava yağmurlu olduğu icin kalabalık yoktu fakat muazzam bir pazar yeriydi. Önce İnci Hanim'in yerinde mantı & gözleme molası yaptık. Maalesef bahcelerindeki limon ağacı kurumuş halbuki gecen yıl oturduğumuz yerden limon toplanmıştık. Üzüldüm açıkcası. Sohbetimizi yaptık,güldük eğlendik. Pazar turu devam etti. Bol bol resim cektim . O tezgahların zenginliği,çeşitliliği harikaydi. Arada bilmediğim 1-2 ota bile rastladım. Ozellikle Nurhan Hanim'in tatli standinin onunden ayrilamadik . Resimleri yükleyeceğim bana hak vereceksiniz.






Çok keyifli bir gündü. Bize ürünlerini alma fırsatı sunan tüm üreticilere,satıcılara yürekten teşekkürler ...


Sonrasında pazardan aldığımız turunçlar özenle ayıklanıp tek tek kürdan ve ipliklerden geçirildi. Kaynatılıp harika reçellere dönüştüler...Benim için bir mutfağın olmazsa olmazı reçellerdir...Rengarenk, çeşit çeşit..Her evin penceresinin önünde dizilmeliler...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder